HU

Mi a shiatsu? 

A shiatsu egy hagyományos japán masszázsmódszer, amely az emberi test energiapályáira, a meridiánokra épül. A szó jelentése "ujjnyomás" vagy "ujjmunka", és a kezelés során a terapeuta az ujjhegyeivel, tenyerével és tenyéréllel stimulálja a test különböző pontjait.

A shiatsu alapja a hagyományos kínai orvoslásban gyökerezik, amely szerint az egészség és az energiaegyensúly a testben folyamatosan áramló életerő, az ún. "chi" harmonikus keringésétől függ. Ha a chi áramlása valamilyen okból megszakad vagy blokkolódik, az különböző fizikai vagy érzelmi problémákhoz vezethet.

A shiatsu terapeuta ezért az adott betegség vagy állapot alapján kiválasztott meridiánok és pontok stimulálásával törekszik helyreállítani a chi szabad áramlását és így segíteni a test öngyógyító képességét. A kezelés során a páciens általában matracon fekszik, lazább ruházatban, és a masszázs gyengéden és nyomással történik.

A shiatsu nagyszerűen működik stresszoldásra, kimerültségre, testi és lelki feszültségek csökkentésére. A kezelés lehetőséget ad arra, hogy újra kapcsolatba kerüljünk testünk jelzéseivel, visszataláljunk a középpontunkba, és új erőforrásokra leljünk. A módszer aktiválja a test öngyógyító folyamatait, és támogatja a regenerációt.

A kezelésről 

A kezelést végzi: Tarnai Mária - shiatsu masszőr és gerincjóga oktató

A kezelés ára: 12 000 Ft / alkalom

A kezelés kb. 45-50 percet igényel, előtte röviden megbeszéljük az aktuális helyzetet.

A kezelés ruhában, a földön, egy speciális matracon történik. Érdemes kényelmes, gumis derekú nadrágot, hosszú ujjú felsőt, meleg váltózoknit hozni, és lehetőleg nem tele gyomorral érkezni.

Egy-egy kezelés is jóleső lehet, de a shiatsu hatását igazán a rendszerességben ismerhetjük meg, 3-4 alkalom után már ki lehet tapasztalni, hogy ez egy nekünk való módszer-e.

Előzetes bejelentkezés szükséges a +36 30 700 4053 telefonszámon vagy a maria.tarnai@gmail.com e-mail címen! 

Foglalható időpontok:

Júl. 29, 30. (szombat, vasárnap)
Aug. 5, 6.
Aug. 12, 13.
Aug. 27. (vasárnap)
Szept. 2, 3.
Szept. 16, 17.