HU

Szaunapark

Szaunaparkunk sokoldalúságának köszönhetően teljes mértékben garantálja az izzasztó méregtelenítést. A szauna közismert jótékony hatásai közé tartozik a vérkeringés stimulálása, az immunrendszer erősítése és a bőr megtisztítása, így a kikapcsolódásunk alatt a pihenés mellett az egészségünkre is minőségi időt fordíthatunk. A szauna egy olyan atmoszférát teremt számunkra, amely teljes egészében segít mellőzni a stresszt, és a nyugalomra késztet. Tisztuljon meg a test és a lélek együtt!

A finnek életfilozófiája: “Engedd, hogy a szauna elfeledtesse veled mindennapi gondjaidat!”

Minden héten egyedi, tematikus szauna programokkal várunk a szaunaparkban! A heti program ezen a linken érhető el.

Aromakabin: Illatterápiás kabin

Hőmérséklete:
70 - 80 ° C
Ajánlott tartózkodási idő:
15-20 perc
Páratartalma:
40-45%

Az aromakabin levegőjét különféle növényi illóolajokkal illatosítják. Számos illóolaj könnyíti a légzést, segíti a légutak megtisztulását, emellett képesek hatni a pszichikai és a fizikai állapotunkra. Az aromakabinok egyik fő célja a lelki harmónia megteremtése. A gőz által párolgó illatok segítik az elme megnyugtatását és a felfrissülést, emellett kellemes illatélményben részesülhetünk.

Aromaterápiás gőzfürdő - Eukaliptusz esszencia

Hőmérséklete:
45 - 50 ° C
Ajánlott tartózkodási idő:
15 perc
Páratartalma:
100 %

Az ókori görögöktől napjainkig népszerű gőzfürdő egy igazán párás élményt biztosít, tökéletesen ellazítja a testet. Magas páratartalma miatt kevésbé terheli meg a szívet, mint az alacsony páratartalmú, magasabb hőmérsékletű szaunák. Kifejezetten ajánlott izomfájdalmak, keringési zavarok és az asztma kezelésére.

Finn szaunaház

Hőmérséklete:
95 - 100 ° C
Ajánlott tartózkodási idő:
max 15 perc
Páratartalma:
10-25%

Az igazán izzasztó méregtelenítés. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a „teljes megújulás”. A magas hőmérsékletnek és az alacsony páratartalomnak köszönhetően testünkben felélénkül a vérkeringés és felgyorsul az anyagcsere. Az izzadás során olyan méreganyagok távozhatnak a szervezetünkből, amelyek után a testünk az újjászületés élményét élheti át. Megtisztulunk kívül-belül. A javasolt tartózkodási idő után hideg vizes merülés és 10-15 perces pihenés javasolt.

Gőzös bioszauna

Hőmérséklet:
40 - 50 ° C
Ajánlott tartózkodási idő:
15 perc
Páratartalma:
40-45%

A bioszaunában lévő hőmérséklet kellemes atmoszférát teremt, amely nem megterhelő a test számára. Gyakran különböző éterikus esszenciákkal vegyítik.

Infraszauna

Hőmérséklete:
35 - 45 ° C
Ajánlott tartózkodási idő:
20 - 30 perc

Az infrakabinban a levegő hőmérséklete alacsonyabb, mint a finn szaunában, a test viszont annál nagyobb mértékben melegszik fel. Ez az infravörös sugárzásnak köszönhető, amely a bőr alsó rétegeibe is eljut, ezzel segítve a méregtelenítés folyamatát. Ajánlott sportsérülések, húzódások kezelésére is. A jótékony izzadás hatására a test energiával töltődik fel. Az izmok ellazulnak, a méreganyagok eltávoznak, és a boldogító endorfin hormonok teljes sebességre kapcsolnak. Az infraszauna használatát követően langyos zuhany javallott.

Merülő medence

Hőmérséklete:
20 - 22 ° C

A szaunázás élményét a merülő medencébe történő merülés teszi teljessé, a felfrissülés garantált lesz. A hideg víz hatására a kitágult erek összehúzódnak, így ez egészségügyi szempontból a keringésre jótékony hatással bír. Itt hamar vissza tudjuk hűteni a testünket. A vízben kezünk, lábunk lassan, de folyamatosan mozogjon. Fontos, hogy merüljünk, ne ugorjunk! A medence használata előtt higiéniai okok miatt elengedhetetlen a zuhanyzás, hogy a testünkről eltávolítsuk a méreganyagokat.

Szauna-pihenő

A csend és a nyugalom helyszíne. Felöntések, szaunamenetek között kellemes relaxálást biztosítunk zavartalan környezetben, hogy a kikapcsolódás felüdülés legyen.

Szaunabár

A szaunaparkban a szauna bár várja a felfrissülésre vágyó vendégeket egy-egy kiadós szaunaszeánsz után. Kávék, sörök és üdítők enyhítik a forróságot. Tegyen pontot az élvezetekre.

A szauna 5 legfontosabb pozitív hatása:

  • Méregtelenítés
  • Stresszoldás
  • Javítja a keringést
  • Erősíti az immunrendszer
  • Tisztítja a pórusokat

Ellenjavallat:

  • Láz, fertőző betegségek
  • Szívbetegség, magas vérnyomás
  • Daganatos megbetegedés
  • Nyílt sebek

Szauna szabályzat

Tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket, hogy a szaunapark szolgáltatásait kizárólag szaunalepedőben, 15. életévét betöltött vendégeink vehetik igénybe. A szaunapark a csend és a nyugalom övezete, így kérjük vendégeinket, hogy hangoskodással ne zavarják meg a pihenni vágyókat.

Ne feledkezzünk meg a szauna előtti, a szeánszok utáni és a merülő medencébe való merülés előtti zuhanyzásról.

Higiéniai okokból mellőzzük a szappanokkal, samponokkal való tisztálkodást, ugyanis a szaunázás alkalmával bőrünk és pórusaink megtisztulnak, így a langyos vízzel való tusolás a leghatásosabb.

Kérjük ügyeljenek arra, hogy a verejték ne érintkezzen közvetlenül a szaunakabinok padjával, erre való a szaunalepedő, amelyet magunk alá teríthetünk.

Egy-egy szaunamenet között mindenképpen tartsunk 10-15 perces pihenőt, hogy a test kellőképpen regenerálódjon az újabb bevetés előtt. A szaunázás végeztével pedig fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, akár a szauna-bárban.